Vertrouwenspact
Image default
Bedrijven

Werkeloos

Het gaat weer beter met de economie en de vraag naar werknemers groeit weer. Toch kan het dan voorkomen dat je de baan kwijtraakt die je al zo lang hebt. Wat doe je dan? Hieronder worden er een aantal manieren gegeven waardoor je weer snel een baan kunt vinden:

  1. Ga goed oriënteren. Zoek niet alleen op één bepaalde website, kijk naar meerdere. Meld je daar ook aan zodat je een bericht krijgt zodra er een baan vrijkomt in de sector waar je in wilt gaan werken. Er zijn ook andere mogelijkheden dan websites om een baan te vinden. Vraag ook aan vrienden of familie of ze weten of er nog iemand op zoek is naar een werknemer. Ga daarnaast ook naar uitzendbureaus, die kunnen je vaak ook wel op weg helpen.
  2. ounAls je eenmaal op so,a,aJe hoeft niet stil te gaan zitten, je kunt misschien als vrijwilliger of uitzendkracht te gaan werken. Zo verdien je misschien wat geld en maak je een bijdrage aan de samenleving. Zo heb je ook elke dag wat te doen. Je blijft dan ook in je werkritme en je krijgt niet zoveel moeite hiermee als je weer gaat werken. ak
  3. Kijk ook naar andere functies. Je hoeft niet alleen te zoeken in gebieden waar jij kennis van hebt. Dit is het goede moment om een carrierswitch te maken. Doe een cursus of een opleiding zodat je in een ander vakgebied kan gaan werken. Daarnaast kun je ook kijken in welke vakgebieden ze op dit moment veel mensen voor zoeken en in dit gebied een cursus gaan doen.

Als je eenmaal een sollicitatiegesprek hebt gehad, moet je goed kijken naar de voorwaarden die ze stellen. Hoe werkt de salarisverwerking en wat houdt de loonservice precies in? Geef vooral de moed niet op en blijf proberen, want wie weet krijg je wel weer een nieuwe baan die je veel leuker vindt dan die je hiervoor had.

Volg de link voor info : link