Vertrouwenspact
Image default
Zorg

Dit is hoe je gezonde gewoontes ontwikkelt bij kinderen

Er zijn verschillende manieren om gezonde gewoonten bij kinderen te creëren. Hier volgen enkele eenvoudige richtlijnen om uw kinderen te helpen bij het maken van goede voedingskeuzes: Kies evenwichtig en voedzaam voedsel. Plan vooruit voor tussendoortjes. Maak gezonde keuzes bij de maaltijden. Breng regelmatig kleine offers in je voeding en vraag desnoogd hulp van een coach voor je leefstijl.

– Creëer nieuwe gezonde gewoonten voor uw kinderen met de hulp van hun ouders. De meeste kinderen zijn dol op ontbijten en dit is een uitstekend moment om hen op een gezond eetpatroon te brengen. Ook al is het ontbijt niet zo’n grote gewoonte, het is een integrale gewoonte voor goede voeding en gewichtsbeheersing. Maak er een dagelijkse gewoonte van voor uw kinderen om regelmatig te ontbijten en elke dag een glas melk te drinken voor ze naar bed gaan. Als uw kind nog steeds niet graag ontbijt, maak er dan een gewoonte van om het elke ochtend te eten.

– Creëer nieuwe gezonde gewoonten voor uw kinderen met de hulp van hun ouders. Als je kinderen gewoonten beginnen aan te leren, kun je ze af en toe belonen met kleine cadeautjes. Als uw dochter bijvoorbeeld een nieuw paar schoenen wil dragen, koop haar dan een of twee paar. Als uw zoon zijn tanden wil poetsen met een tandenborstel, beloon hem dan met een setje tandenborstel en tandpasta.

– Om de gewoonte-lus in gang te zetten, moet u triggers gebruiken. Elke keer dat je een bepaalde verandering in je leven aanbrengt, zet je jezelf in een gedragstrigger. Gewoontes ontstaan wanneer onze geest en ons lichaam in een bepaalde toestand worden gebracht. Je kunt gezonde gewoontes creëren door kleine veranderingen in je routine aan te brengen of door jezelf elke dag in een bepaalde situatie te brengen en dan te wachten op een reactie van je lichaam.

– Belonen: Je kunt jezelf ook belonen als je gezonde gewoontes wilt creëren. Als je je kind iets goeds laat doen, geef hem dan na afloop een kleine beloning. Probeer beloningen te geven voor kleine dingen die je goed doet en negeer de rest. Als uw kind bijvoorbeeld zijn huiswerk heeft gemaakt, kunt u hem een klein snoepje geven. Dit zal hem motiveren om door te gaan en het huiswerk ook daadwerkelijk af te maken.

Het kost veel energie om te bewegen en een gezonde levensstijl te leiden. Het kost meer moeite om gewoontes te creëren en vol te houden. Dus hoe meer moeite je doet, hoe beter de resultaten uiteindelijk zullen zijn. Daarom is het belangrijk om de kracht van je wilskracht te gebruiken om gezonde gewoontes te creëren, desnoods met een ervaren coach van Coachregio die je hierbij kan helpen.

https://coachregio.nl/leefstijlcoach/