Vertrouwenspact
Image default
Zorg

Zorgverzekering vergelijken? Zo doe je dat eenvoudig via Nederland Review.

Zorgverzekering vergelijken? Zo doe je dat eenvoudig via Nederland Review.

Besparen op jouw vaste lasten is vrijwel altijd mogelijk. De zorgverzekering is altijd een grote kostenpost, maar besparen op deze last is zeker mogelijk. Dit hoeft niet direct ten koste te gaan van de kwaliteit van jouw zorgverzekering. Door simpelweg online via een review website te vergelijken, kun je besparen op jouw zorgverzekering. Dit kan bijvoorbeeld via Nederland Review. In dit artikel lees je hoe je het vergelijken van de zorgkosten het beste aanpakt. 
 

Jouw zorgwensen opgeven via review website Nederland Review 

 
Je kunt eenvoudig via de review website Nederland Review jouw zorgverzekering bekijken en vergelijken met andere zorgaanbieders. Dit doe je door jouw gegevens, zoals leeftijd, op te geven en jouw huidige zorgwensen bekend te maken. De website doet vervolgens de rest. Je krijgt een persoonlijk aanbod aan beschikbare zorgverzekeraars en kunt de prijs per maand zien, waarnaar je direct jou zorgverzekering kan afsluiten. Er zit vaak een groot verschil per zorgverzekeraar en vergelijken kan je dan ook tientallen euro’s per maand schelen. Wel is het belangrijk om al jouw zorgwensen duidelijk aan te geven. Je bespaart namelijk al gauw door een vrije ziekenhuiskeuze te laten vervallen, een hoog eigen risico of door je enkel basis te laten verzekeren. Dit zijn geen goede opties, wanneer je een hoge zorgvraag hebt. Houd hier dus altijd goed rekening mee tijdens het vergelijken en geef deze wensen door. 
 

De basisverzekering vergelijken  

 
Allereerst is het belangrijk om de basisverzekering te vergelijken. Dit is de standaard verzekering dat een groot deel van de standaard zorgkosten dekt. Toch biedt iedere zorgaanbieder een andere prijs voor deze basisverzekering. Door te kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar kun je dus flink besparen op de kosten voor de basisverzekering. Natuurlijk kun je ook de prijzen vergelijken voor een hoger of lager eigen risico.  
 

Besparen op de aanvullende verzekering

 
Wanneer je jong, vitaal en weinig tot geen zorgklachten hebt, is een aanvullende verzekering niet altijd nodig. Het is dus slim om je te laten informeren over het nut van een aanvullende verzekering. Maak je echter wel veel zorgkosten? Dan is een goede aanvullende verzekering erg belangrijk. Ook hier kun je flink op besparen. Heb je bijvoorbeeld enkel een verzekering nodig voor jouw fysiotherapie, maar verder niets? Dan kan een zorgverzekeraar dat klanten zelf laat bepalen welke kosten ze extra nodig hebben, voordelig uitpakken. Zo hoeft een aanvullende verzekering soms maar een paar euro meer per maand te kosten. Bij Review Nederland kun je ook uitgebreid aanvullende zorgverzekeringen vergelijken. 
 

Ieder jaar besparen door te verglijken

 
Ieder jaar veranderen de prijzen voor de zorgpremie. Het levert dus zeker wat op, door ieder jaar te vergelijken. Dit hoeft maar een paar minuten te kosten en het kan je heel wat geld opleveren. Je kunt via een online review site ook vaak eenvoudig direct overstappen. Zij nemen de administratieve rompslomp voor je uit handen en met een paar klikken op de knop ben je overgestapt. 
 
Heb jij de zorgpremies voor volgend jaar al bekeken? Kijk of jij nog kunt besparen op de zorgpremie en vergelijk online jouw zorgverzekering met andere aanbieders via Nederland Review. 

https://nederlandreview.nl/ervaringen/verzekeringen/zorgverzekering