Vertrouwenspact
Image default
Auto’s en Motoren

Kosten voor een auto van de zaak

Een bestelbus leasen is tegenwoordig meer regel dan uitzondering. Veel werkgevers zorgen dat hun personeel in een auto van de zaak kan rondrijden. Al is dit niet de meest goedkoopste manier van autorijden en zeker niet omdat veel mensen niet voldoende kilometers per jaar maken om het er echt uit te halen, is het toch nog uiterst populair. Dat heeft vooral te maken met gemak en ze zorgeloosheid waarmee je kunt auto rijden. Irritatie van veel weggebruikers is toch nog altijd de hoge kosten van benzine en onderhoud van je auto. Daar heb je geen last van als je een lease auto rijdt. 

Verschillende factoren

Het uiteindelijke kostenplaatje voor een auto van de zaak is van veel verschillende factoren afhankelijk. Zo ligt het aan de auto die je kiest en of het een benzine of diesel model is. Ook zijn er verschillende leasecontracten voorhanden, waar onder andere zaken worden opgenomen als kilometrage en in hoeverre onderhoud en eventueel vervangend vervoer wordt vergoed. Afhankelijk van de auto en de CO2 uitstoot, kun je ook nog flink besparen op de fiscale bijtelling in het geval je de auto ook privé wilt gebruiken. Hoe schoner de auto, des te lager de bijtelling.

Zo veel mogelijk besparen

Wil je zo goedkoop mogelijk rijden in je auto van de zaak, dan is een elektronische auto een goed idee voor jou. Er zijn verschillende modellen op de markt, variërend van hybride tot 100% elektronisch. Allereerst zijn deze auto’s natuurlijk een stuk beter voor ons milieu. Daarnaast zijn ze ook een aanzienlijk stuk goedkoper in de fiscale bijtelling voor privé gebruik. Een groot bijkomend voordeel is ook nog eens dat je er in ieder geval tot 2018 geen BPM voor betaalt en daarnaast betaal je ook geen wegenbelasting voor deze auto’s. Dit is voorlopig dus de goedkoopste manier van leaseauto rijden.

Volg de link voor info : link