Vertrouwenspact
Image default
Bedrijven

De keuze voor een rieten dak

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een rieten dak. Een rietendak is de laatste tijd weer helemaal in om op je dak te leggen. Het is een praktische en vaak een mooie oplossingen als je voor een dak moet kiezen. Een dak hoeft niet zo heel vaak vervangen te worden en meestal is 1 dak genoeg, maar als het dan toch zo ver is om het dak te vervangen dan kan een rieten dak een mooie uitkomst binnen. Er zijn verschillende soorten riet die gebruikt kunnen worden om een rietendak mee te leggen. Enkele vereiste zijn er wel waar je rekening mee moet houden bij het leggen van een rieten dak.

Een van de vereiste is dat het dak een bepaalde hoek moet hebben en dat het dak sowieso hellend moet zijn. Op een plat dak heeft het geen zin om gebruik te maken van een rieten dak. Een plat dak heeft compleet andere mogelijkheden dan een hellend dak. Als je een hellend dak hebt en er voor kiest om een rieten dak te laten leggen dan moet je ook opletten op welke hoek het dak ligt. Hoe schuiner je dak ligt hoe langer een rieten dak mee zal gaan. Daarnaast is onderhoud ook een belangrijk punt als je ervoor kiest om een rieten dak te kiezen. Als je de onderhoud goed bij houdt dan kan een rietendak tot wel 40 jaar blijven liggen.

Als je uiteindelijk overstag bent en voor een rieten dak gaat dan moet je kijken naar welke rietdekker je het beste kan helpen. Er zijn een hoop verschillende rietdekkers die het voor je kunnen doen, maar als je een rietdekker kiest die veel ervaring heeft dan zal je dak ook een stuk langer mee gaan dan wanneer je een dekker kiest die er weinig ervaring mee heeft.

Volg de link voor info : link