Vertrouwenspact
Image default
Bedrijven

Kies voor een rieten dak!

Een rieten dak heeft een groot aantal voordelen. Wanneer u twijfelt over de keuze voor een rieten dak of niet, is het belangrijk om informatie op te doen over de rietendaken en de bijkomende voordelen. Daarom hebben wij voor u een opsomming gemaakt van de beste argumenten om u ervan te overtuigen om een rieten dak te kopen. Natuurlijk kaarten wij ook de punten aan, waarmee u rekening moet houden bij een aankoop van ene rieten dak.

Duurzaamheid en Materiaal

Het materiaal wat gebruikt wordt om een rieten dak te maken heeft duurzame en natuurlijke eigenschap. Het riet waarmee uw dak wordt gemaakt heeft namelijk een holle stengel. Door middel van deze stengel is er een erg goede isolering aanwezig. Daarnaast wordt de warmte die straalt op het rieten dak gereflecteerd, dit betekent koelte in de zomer en lekkere warmte in de winter.

Door de materialen van natuurlijke aard, kan het dak jaren meegaan. Wanneer het dak van u vervangen moet worden, kan het worden hergebruikt. Het riet kan worden gebruikt als brandstof in energiecentrales, maar ook als meststof. Je bent dus sowieso erg groen bezig met het aanschaffen van een rieten dak!

Levensduur

Er zijn verschillende factoren van invloed op de levensduur van het rietendek. Zo zijn de hellingshoek en het dakvlak van erg groot belang. Ook zijn de architect, de rietdekker en de eigenaar van grote invloed op de levensduur en de kosten. Bij een goede bouwstructuur en goede verzorging, is het mogelijk om een rieten dak minimaal 25 jaar mee laten gaan.

Kosten

De kusten van een rietendak zijn ook zeer afhankelijk van een groot aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn de moeilijkheidsgraad van het dak, de kwaliteit van de materialen van de rietdekker en ook de geografische ligging. Het is erg belangrijk om van te voren te weten wat de prijs per vierkante meter is, exclusief de btw. Hiervoor kan je het beste advies vragen bij een expert. Ga voor de beste kwaliteit rieten daken naar Van den Bergh. Zij hebben de beste rietdekkers in dienst!

Volg de link voor info : link